Communicatie & PR vrijwilliger

Woon je in Didam of 's Heerenberg en vind je het leuk om een rondje door de buurt te maken?  

En wil je:  

  • De bekendheid van en de betrokkenheid bij activiteiten van Alzheimer Nederland in jouw regio vergroten?   

  • Samenwerken met een groep warme en gedreven vrijwilligers?   

  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Arnhem en omstreken. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Op diverse locaties in Didam en 's Heerenberg liggen folders van Alzheimer Nederland, denk aan een verzorgingstehuis of een huisarts. Zo nu en dan moet er gecontroleerd worden of er nog genoeg folders zijn en eventueel worden aangevuld. Misschien heb je zelf ideeën waar we folders kunnen neerleggen? Met deze folders willen we de bewustwording vergroten rondom Alzheimer en mensen de juiste richting op helpen. Het gaat dus niet om huis aan huis verspreiding. Per maand kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca. 4 uur per maand.  

Dus ben jij iemand die:

  • Zich graag wil inzetten voor mensen met dementie en hun naasten?   

  • De mogelijkheid heeft om op verschillende locaties in Didam of 's Heerenberg langs te gaan.

  • Graag de handen uit de mouwen steekt?

 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via m.lutkeschipholt@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Deze pagina maakt deel uit van