Coördinator Alzheimer Café

Coördinator Alzheimer Café Overbetuwe

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen welke mensen met dementie en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden. 

De avonden verlopen steeds volgens een vast patroon: inloop met een kopje koffie/thee, gesprek met een deskundige, pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Alzheimer Café vindt iedere 3e woensdag avond van de maand plaats bij Prins Hendrikstraat 5A, 6661XL Elst 

Als coördinator van het Alzheimer Café zorg je voor de continuïteit van het Alzheimer Café. Je bent de spil in het team en zorgt ervoor dat ieder passende taken heeft en deze tijdig uitvoert. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden aan het Alzheimer Café. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Café.  

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan, dan vragen wij van je dat je: 

  • het leuk vindt om te plannen en te organiseren; 
  • de stuwende kracht achter een groep vrijwilligers en professionals bent; 
  • een relevant netwerk in de regio hebt of het leuk vindt om dit netwerk op te bouwen; 
  • over goed communicatieve vaardigheden beschikt 
  • samen met de werkgroep het jaarprogramma maakt; 
  • jaarlijks een begroting maakt; 
  • bereid bent ongeveer 2-4 uur per week aan deze functie te besteden. 

 Interesse?  

We ontvangen je reactie graag per e-mail: arnhem@alzheimer-nederland.nl. Voor meer informatie kun je ook contact op nemen met Marijke Arends, Forte Welzijn via 06-49881094  

Mocht je op een andere manier een bijdrage willen leveren, neem dan contact op via arnhem@alzheimer-nederland.nl

Deze pagina maakt deel uit van