Een geslaagde paaslunch voor mantelzorgers

Paaslunch van KPN Mooiste Contact Fonds

Op 5 april was het eindelijk zo ver: de Paaslunch voor mantelzorgers voor mensen met dementie. KPN Mooiste Contact Fonds organiseert dit jaar paaslunches voor deze doelgroep door het hele land. Deze dinsdag was het in Arnhem, in het Gelredome. Alzheimer Nederland afdeling Arnhem en omstreken mocht hiervoor mensen uitnodigen.

Onthaal als een ster

Er was een mooie opkomst. Bij het binnentreden via de rode loper van het Gelredome stonden tal van KPN-medewerkers klaar om de gasten op te vangen. Iedereen werd persoonlijk begeleid naar de zaal. Een mooie reactie van een dame: “Wat een bijzonder onthaal, ik voelde mij net een ster!”

Warm welkom voor iedereen

De tafels stonden waren mooie gedekt en iedereen was al gezellig met elkaar aan het kletsen. Nadat gastheer van KPN, Michel van Wissen, iedereen welkom heette mocht Anne-Margriet van Coeverden, bestuurslid van Alzheimer Nederland Afdeling Arnhem en omstreken, een woordje doen. Zij greep de gelegenheid aan om iets te vertellen over Alzheimer Nederland en de Alzheimer cafés in de buurt.

Een interview met een echte prof-voetballer

Ook was oud-voetballer Edward Sturing uitgenodigd om iets te vertellen over zijn geschiedenis met Vitesse. Naast mooie verhalen over het voetbal vertelde hij ook dat hij weet hoe het is voor mantelzorgers om voor een naaste met dementie te zorgen. Zo zie je maar, iedereen kent wel iemand met dementie.

Zorgeloos genieten

Er werden heerlijke gerechten geserveerd en tussen de gangen door was er een heuse bingo. De sfeer zat er goed in en iedereen deed enthousiast mee. De middag werd afgesloten met live muziek, er werd meegezongen en gedanst. De gasten genoten zichtbaar van de fantastisch georganiseerde middag. Even niet hoeven zorgen maar lekker eten, met andere mensen kletsen. Het was enorm waardevol.

 

Foto's gemaakt door: Talia van Essen

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door