Gezocht: Mantelzorgers in Arnhem

Zorgen voor een hulpbehoevende naaste, wat doet dat met jou?

Er zijn veel mensen die zorgen voor een hulpbehoevende uit hun omgeving, bijvoorbeeld in hun familie, onder vrienden of in de buurt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het huishouden, hulp bij wassen en aankleden, gezelschap houden, hulp bij vervoer of het doen van klusjes. Hulp geven aan bekenden met gezondheidsproblemen wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers vervullen een erg belangrijke rol in onze samenleving. De gemeente Arnhem en MVT Arnhem willen daarom graag in gesprek met mantelzorgers om zo de hulp aan mantelzorgers te kunnen verbeteren.

 

Mantelzorg In Arnhem
Eind juni heeft de gemeenteraad van Arnhem de motie ‘Ook mantelzorg vraagt zorg’ aangenomen. De gemeente en MVT Arnhem zijn benieuwd hoe inwoners van Arnhem het zorgen voor hulpbehoevende naasten ervaren. Ook willen zij weten wat inwoners nodig hebben om deze hulp te kunnen blijven geven. 
Daarom organiseer gemeente Arnhem samen met MVT Arnhem en Spectrum in januari 2022  verschillende gesprekken met mantelzorgers.

 

In gesprek
Ben jij mantelzorger en wil je vertellen wat het mantelzorgen voor jou betekent? En hoe de steun aan mantelzorgers kan worden verbeterd? Dan ben je van harte uitgenodigd om in gesprek te gaan. Per gesprek kunnen maximaal 8 mantelzorgers meedoen. De gesprekken zijn online en worden uitgevoerd door Spectrum. Organisaties die betrokken zijn bij het helpen van mantelzorgers mogen deze gesprekken ook bijwonen. Zij zijn erbij om mee te luisteren naar jouw verhaal en kunnen aan het eind van het gesprek kort een paar vragen stellen.

 

Wanneer?
De gesprekken staan op de volgende momenten gepland:

Maandag 17 januari van 9:30 tot 11:00 uur
voor mantelzorgers met een migratie-achtergrond

Woensdag 19 januari van 19:30 tot 21:00 uur
voor jonge mantelzorgers onder de 24 jaar 

Donderdag 20 januari van 19:30 tot 21:00 uur
voor mantelzorgers tussen de 24 en 65 jaar 

Maandag 24 januari van 14:30 tot 16:00 uur
voor mantelzorgers vanaf 65 jaar


Heb je vragen of wil je meedoen aan een gesprek? Neem dan contact op met Renske Verheij (r.verheij@spectrumelan.nl | 06 - 22440060) of Tijmen van Kuijk (t.vankuijk@spectrumelan.nl, | 06 - 38033295).

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door