Kookclub coördinator

Alzheimer Café Arnhem

 

Ben jij een motiverende verbinder die graag het overzicht houdt en ook nog van aanpakken weet?   

En wil je:  

  • Bijdragen aan een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen en plezier hebben? 

  • De focus leggen op wat mensen met dementie allemaal nog wél kunnen? 

  • Samenwerken met een gedreven team van vrijwilligers? 

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Arnhem. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Jouw Rol  

Geïnspireerd door het succes van tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ is Alzheimer Nederland, in samenwerking met Resto van Harte, gestart met het organiseren van een maandelijkse kookclub. In de Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen en plezier kunnen hebben en waarbij de focus ligt op wat wél kan. Kookclubs worden georganiseerd in bijvoorbeeld lokale restaurants, kantines of buurthuizen.  

Als Kookclub Coördinator werk je samen met Resto van Harte. Resto van Harte bedenkt het menu en regelt hiervoor de boodschappen. Daarnaast leveren ze professionele koks, zorgen ze voor tafellinnen en servies en nemen ze de leiding om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen diner. Jij bent het aanspreekpunt voor het team ‘Kookclub’. Je brengt mensen met dementie en hun naasten op de hoogte wanneer er weer een Kookclub plaatsvindt. Je onderhoudt contact met bestaande Kookclub vrijwilligers en draagt zorg voor de registratie van de deelnemers aan de Kookclub avond.  

Als coördinator weet je alles goed te organiseren. Je treedt op als verbinder tussen vrijwilligers, professionals en deelnemers van de Kookclub. Tot slot draag je zorg voor een periodieke evaluatie met bezoekers, vrijwilligers en samenwerkingspartner Resto van Harte.  De tijdsinvestering is zo’n 5 á 6 uur per avond en 2 uur aan voorbereiding. Er zijn 10 tot 12 kookclub avonden per jaar. 

Dus ben jij iemand die: 

  • Het overzicht houdt en kan regelen en organiseren? 

  • Weet hoe om te gaan met mensen met dementie door persoonlijke of professionele ervaring? 

  • Een beetje verstand heeft van lekker koken? 

  • Een verbindende teamspeler is? 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator van het Alzheimer Café Arnhem, Mieke Keppens, alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van