Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Een gezellig avondje uit

En dat het een succes is geworden blijkt wel na een jaar goed bezochte avonden. De bezoekers vinden het een fijne ervaring en komen dan ook graag terug. De bezoekers komen overal vandaan: Overbetuwe, Lingewaard, Arnhem. Er is inmiddels zelfs een wachtlijst, want met 10 koppels per avond is de locatie momenteel vol.

Mensen met dementie nemen vooral een mantelzorger mee, gezellig een avondje uit. Tijdens het koken worden de koppels uit elkaar gehaald, zo spreken mensen met dementie andere lotgenoten. Maar ook mantelzorgers kunnen onderling ervaringen uitwisselen. Door de interactie komen de mooiste gesprekken op gang. Onder toeziend oog van een kok gaat iedereen aan de gang, met de focus op wat nog wél kan.

Jubileumfeestje

Het eerste jubileum is natuurlijk bijzonder, dus hebben Maaike en de andere vrijwilligers dit met een klein feestje gevierd. Resie Elbers, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Arnhem en omstreken, was te gast: “Wat een warm welkom kreeg ik van de enthousiaste dames. Echt een bruisende groep, vol positieve energie. We hebben gesproken over het koken en herinneringen aan het eerste jaar. De dames kijken echt uit naar het voortzetten van de Onvergetelijke Kookclub.” Ze verraste iedereen met bijzondere cadeaus, want dat heeft deze groep zeker verdiend!

De Onvergetelijke Kookclub wordt mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland, Resto van Harte en de nationale Postcode Loterij. En natuurlijk door de bevlogen vrijwilligers.

De Onvergetelijke Kookclub Elst wordt iedere vierde woensdag van de maand georganiseerd. Voor meer informatie, stuur gerust een mail naar: [email protected].