Update adoptieproject

Op bezoek bij Wonen bij September
Op bezoek bij Wonen bij September

We vertellen je graag hoe het gaat

Ook Afdeling Arnhem en omstreken zet zich in voor het Adoptieproject van Alzheimer Nederland. We zoeken naar kansen en leggen contacten waar mogelijk. We vertellen je er graag meer over.

 

Wat is het adoptieproject?

In het Adoptieproject worden verschillende generaties en leefwerelden bij elkaar gebracht: basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 én ouderen met dementie die in een verpleeghuis wonen. Het is project van Alzheimer Nederland waar ook de Afdeling Arnhem e.o. zich voor inzet. 

 

Op bezoek voor een praatje

Onze bestuursleden Willeke van Aken en Marjolijne Lutke Schipholt hebben al verschillende potentiële partijen bezocht, zoals Wonen bij September en de Julianaschool. 'We worden steeds hartelijk ontvangen, we voelen ons echt welkom. Het is leuk om binnen te mogen kijken en de gesprekken zijn dan ook zeer positief.' 

"We willen in gesprek met verschillende verpleeghuizen en scholen om zo ook in Arnhem en omstreken het taboe rondom dementie te doorbreken." 

 

Hulp gezocht

Nadat de eerste gesprekken gevoerd zijn en we over kunnen gaan tot de zogenaamde adoptie gaat er een vrijwilliger van Alzheimer Nederland langs op school om voorlichting te geven over dementie. En daar zoeken we mensen voor!

We hebben het streven om in het nieuwe schooljaar, in september, van start te gaan. Als vrijwilliger krijg je eerst een training hoe je voorlichting kan geven, we sturen je niet zo maar op pad. Eventueel loop je eerst een keer mee als je dat prettig vindt. Nadat de voorlichting is geweest, ben je ook de coördinator van de match. Het is belangrijk dat het soepel verloopt, is er een klik tussen de kinderen en de ouderen? Kan de school inspiratie gebruiken? Jij helpt het project tot een succes te worden. Het kost je in totaal maar een paar uurtjes tijd.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar w.vanaken@alzheimervrijwilligers.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door