Voorlichter Adoptieproject

Ben jij iemand die goed om kan gaan met kinderen en het leuk vindt om voor de klas te staan? 

En wil je:  

  • Verbinding maken tussen jonge mensen én mensen met dementie?    

  • Kinderen helpen om te leren omgaan met dementie?    

  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Arnhem. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Jouw rol

Als Voorlichter Adoptie project breng je verschillende generaties bij elkaar. Met leerlingen uit groep 7 en 8 ga je op bezoek bij ouderen met dementie. Je draagt bij aan het doorbreken van het taboe rondom dementie, doorbreekt het sociale isolement van mensen met dementie én leert kinderen de wereld van de medemens met dementie te begrijpen. Ter voorbereiding aan de bezoekjes verzorg je een gastles op school aan de kinderen. De tijdsbesteding kan verschillen. Variërend van 2 - 4 uur per maand, er zal niet iedere week sprake zijn van een voorlichting en het maken van een koppeling.

Dus ben jij iemand die:

  • Goed om kan gaan met kinderen?
  • Graag voor een groep staat?
  • Jong en oud wilt verbinden?
  • Mensen met dementie een leuke middag wilt bezorgen?
  • Partijen bij elkaar kan brengen?
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via w.vanaken@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van