Vrijwilliger voorlichting

Vrijwilliger adoptieproject Duiven

Kun jij goed omgaan met kinderen en lijkt het je leuk om hen op een gezellige manier kennis te laten maken met dementie ?

En wil je:  

  • Verbinding maken tussen jonge mensen én mensen met dementie?    

  • Kinderen helpen om te leren omgaan met dementie?    

  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Arnhem. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Jouw rol

Als vrijwilliger Adoptieproject breng je kinderen en mensen met dementie bij elkaar. Met leerlingen uit groep 7 en 8 ga je op bezoek bij ouderen met dementie. Je draagt bij aan het doorbreken van het taboe rondom dementie, doorbreekt het sociale isolement van mensen met dementie en leert kinderen de wereld van de mensen met dementie te begrijpen.

Ter voorbereiding kun je samen met een voorlichter een gastles op de school verzorgen, maar dat is niet verplicht. De tijdsbesteding kan verschillen. Je maakt leuke foto’s en begeleidt de school en de zorginstelling bij het verzinnen van leuke activiteiten. Daar laat je regelmatig je gezicht zien, maar dat hoeft zeker niet bij ieder bezoek. Voor de school en de zorginstelling ben je het aanspreekpunt voor dit project. Je zorgt voor leuke stukjes in de schoolkrant en in de nieuwsbrief van de zorginstelling en de facebookpagina van de regio. Zo vergroot jij de aandacht voor dementie en raken misschien andere scholen geïnteresseerd om mee te doen met het adoptieproject. 

Dus ben jij iemand die:

  • Creatief is
  • Jong en oud wil verbinden
  • Mensen met dementie een leuke middag wil bezorgen
  • De kinderen zich veilig wil laten voelen en vertrouwd wil laten maken met dementie

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via w.vanaken@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van