Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Alzheimer Nederland 

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. 

Regionale Afdeling 

Je gaat aan de slag bij Afdeling Arnhem en omstreken. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.    

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten   

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.  

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.  

Jouw rol 

Als Bestuurslid Communicatie & PR is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in jouw regio onder de aandacht te krijgen. Je onderhoudt en bouwt hiervoor continue aan een relevant netwerk. Je zorgt  dat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie, via de social kanalen maar ook via lokale en regionale bladen in de regio onder de aandacht komt. Op het vlak van PR ben je ook een adviseur voor bijvoorbeeld de Alzheimer Cafés en de kookclub in de regio. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van 4 uur per week. Daarnaast is er elke maand een bestuursvergadering (op zomer- en kerstvakantie na).

Dus ben jij iemand die: 

  • Creatief is in het gebruik van on- en offlinecommunicatie? 

  • Nieuwsgierig is en graag het laatste nieuws deelt?  

  • Een relatie kan onderhouden met de pers?  

  • Een verbindende teamspeler is?  

We komen graag met je in contact   

Wil je graag nader met ons kennismaken? Laat dan je gegevens achter via onderstaande knop. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.  

Toch liever eerst wat meer informatie? Vul dan ook je gegevens in, we vertellen er graag meer over.