Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Jouw rol 

Alzheimer Nederland is samen met Resto Van Harte gestart met het organiseren van een maandelijkse kookclub. In deze Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen, plezier kunnen hebben en de focus ligt op wat wél kan. Resto Van Harte bedenkt het menu, regelt de professionele koks en neemt de leiding. Als Kookclub vrijwilliger bereid je de dag voor door alle benodigde spullen klaar te zetten. Je ontvangt en begeleidt de bezoekers en maakt een gezellig praatje. Het bereiden van de maaltijd doen de bezoekers zoveel mogelijk zelf. Eens per maand vinden de kookclub lunches plaats en je bent hier ongeveer 5 uur per dag mee kwijt. We beginnen om 10.00 en zijn rond 14.30 klaar. 

Dus ben jij iemand die: 

  • Mensen met dementie en hun naasten een plezierige lunch wil bezorgen?  

  • Graag een praatje maakt met mensen met dementie en hun naasten?   

  • Het leuk vindt om te koken?   

  • Samen wil werken met een team van gedreven vrijwilligers?   

Regionale Afdeling 

Je gaat aan de slag bij Kookclub Elst, onderdeel van Afdeling Arnhem en omstreken. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.    

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten   

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.  

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.  

Alzheimer Nederland 

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. 

We komen graag met je in contact   

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.  

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan Maaike van Beek, Coördinator Kookclub Elst via de mail op: [email protected]