Wereld Alzheimer Dag 2020

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Jong en oud’. Dit jaar wordt de dag anders dan anders, vanwege de coronamaatregelen. Helaas werd al eerder in het jaar duidelijk dat door de coronamaatregelen onze activiteit met 'Het Danspaleis' niet door kon gaan. We hopen dat dit volgend jaar wel weer kan. Gelukkig zijn er nog genoeg online en offline activiteiten binnen en buiten de regio.

21 september | Draag een vergeet-me-nietje

Alzheimer Nederland roept iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag (21 september) een Vergeet-mij-nietje te dragen. Deel jouw foto met Vergeet-mij-niet speldje, sleutelhanger of een van de zilveren hangertjes via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD. Dan verschijnt jouw bericht op deze pagina. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten!  

22 september | Filmavond in Zevenaar 

Op dinsdag wordt de film ‘De liefhebbers’ vertoond. U kunt genieten van deze film onder het genot van popcorn en doppinda’s. De toegang is gratis. Het Alzheimer Café zal plaatsvinden volgens de richtlijnen van het RIVM omtrent Covid-19. Er is plaats voor max. 30 personen. Bij voorkeur van te voren aanmelden met naam + telefoonnummer via alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl

24 september | Rudy hoort er ook nog bij

Op donderdag 24 september speelt Manon Kroezen haar cabaretvoorstelling over dementie. In een luchtige muzikale voorstelling stelt ze op speelse wijze de zware thema’s rondom deze ziekte aan de kaak. Kom naar het theater of kijk op livestream gewoon thuis op de bank. E-tickets (in de zaal) of V-tickets (thuis kijken) voor donderdag 24 september zijn te bestellen via posttheater.nl
 
Kijktips
 
 • 21 september | Concertfilm
  Het participatiekoren laten hoogtepunten horen uit de Matthäus Passion in een hartverwarmende concertfilm. Mensen met dementie of parkinson en hun naasten spelen een hoofdrol in dit online concert. Het Erbarme dich concert is te volgen maandag 21 september om 20.00 uur via Youtube: participatiekoor.nl
 • 21 september | Wei
  We brachten deze documentaire van Ruud Lenssen over zijn ouders al eerder onder de aandacht. Nu wordt hij uitgezonden om 20.25 op NPO2. Wei gaat over de invloed van dementie op het leven. Op het leven van vader Jac, die steeds minder goed zelf voor zijn dieren en het land (de wei) kan zorgen. Maar ook op het leven van moeder Ria, omdat zij door al het zorgen steeds meer in een sociaal isolement komt. 
 • 21 september | Restaurant Misverstand
  Vandaag is ook alweer de vierde aflevering van het programma 'Restaurant Misverstand'. Hierin volgen we negen relatief jonge mensen met dementie. Zij gaan onder leiding van chef-kok Ron Blaauw als restaurantmedewerker aan de slag. Geen van allen heeft ervaring in de horeca. Om 21.30 op SBS6.
 • Op Netflix | Vivir dos Veces
  Voorlopig nog te zien op Netflix: de bijzondere film 'Vivir dos Veces’. In de film gaat Emilio, bij wie de ziekte van Alzheimer wordt vastgesteld, samen met zijn gezin op zoek naar zijn jeugdliefde. Hij is namelijk bang om haar te vergeten. 
 
 
 
 
 
 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door