Bestuurslid belangenbehartiging

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel, namelijk een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Breda en Omstreken. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken en ervoor te zorgen dat mensen in de buurt worden ondersteund. We behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als Bestuurslid Belangenbehartiging maak je deel uit van het regionale bestuur. Binnen jouw regio ben je gesprekspartner voor beleidsmakers, politici, zorginstellingen, dementienetwerken en hulpverleners. Je bent op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit. Door intensief te netwerken, nieuwsgierig te zijn en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven, ontdek je vanzelf kansen. Jouw doel is het leven makkelijker maken voor mensen met dementie en hun naasten in de regio. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca. 4 – 8 uur per week.  

Dus ben jij iemand die:

  • Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen?
  • Op de hoogte is van de lokale en regionale politieke verhoudingen? 
  • Weet wat er in de wereld speelt en vooruit kan kijken?
  • Persoonlijk of professioneel te maken heeft (gehad) met dementie?
  • Een verbindende teamspeler is?

We komen graag met je in contact  


Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’. Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!  

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Max Peper, voorzitter afdeling Breda en Omstreken op 0622100243 of via de mail op: m.peper@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van