Uitbreiding activiteiten regio Breda - versterking gezocht !

Afdeling Breda en omstreken – Alzheimer Nederland zoekt versterking

Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren, met een netwerk van meer dan 5000 vrijwilligers in 48 afdelingen.


De afdeling Breda van Alzheimer Nederland is een actieve afdeling met ruim 100 vrijwilligers.

  • In onze regio hebben wij maar liefst 8 Alzheimer-cafés, waar een gemotiveerde groep vrijwilligers en professionals interessante en inspirerende (thema-)avonden organiseren rondom actuele en relevante onderwerpen.
  • Vier keer per jaar brengen we het magazine ‘Hoofdzaak’ uit in een oplage van bijna 1000 stuks, dat toegezonden wordt aan onze leden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden.
  • En ook op sociale media is de afdeling Breda te vinden.
  • Als afdeling ontwikkelen we veel initiatieven en plannen. Zo is het Stedelijk Museum Breda bereid gevonden om speciale rondleidingen te gaan verzorgen voor mensen met dementie.
  • En last but not least: in de belangenbehartiging zijn we actief om samen met gemeenten en bedrijven meer aandacht te vragen voor de problemen rondom dementie, zowel voor direct getroffenen als hun mantelzorgers.

Om aan deze plannen en activiteiten vorm te kunnen geven wil de afdeling zich graag versterken met een aantal nieuwe vrijwilligers als coördinator en/of bestuurslid.

Specifieke ervaring of kennis is niet vereist. Uiteraard heeft u wel affiniteit met dementie en onderschrijft u de doelstellingen en missie van Alzheimer NL.

Als afdeling worden we ondersteund door een regio-coördinator van Alzheimer Nederland. De organisatie biedt ook een breed pakket aan trainingen, workshops bijeenkomsten op het gebied van dementie, belangenbehartiging, PR en dergelijke – zie ook http://www.alzheimervrijwilligers.nl

Binnen de afdeling zijn er zijn diverse (ondersteunende) functies bespreekbaar: communicatie en PR, belangenbehartiging, coördinerende taken, administratie, webmaster, redactie Hoofdzaak enzovoorts.
We houden graag rekening met uw wensen, ideeën en competenties bij het vaststellen van uw rol !

Het bestuur komt ongeveer 11x per jaar bijeen (maandelijkse vergadering, ca 2 uur). Daarnaast besteedt u tijd aan de zaken rondom uw aandachtsgebied – in principe kunt u deze zelf indelen.

Wij bieden een mooie vrijwilligersfunctie in een klein, deskundig en enthousiast team.

 

Voor meer informatie: Netty van Alphen, voorzitter afdeling Breda en omstreken 06—23345036 of nettyvanalphen@gmail.com

 

 

 

Breda2.png

 

HZ 81.jpg

 

Deze pagina maakt deel uit van