Vergeet-me-niet-tour Brabant !

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Brabant geeft op zaterdag 17 juni in Tilburg het startsein voor de Vergeet-me-niet-tour. Vanaf dat moment rijdt er twee weken lang een informatiebusje (oud jaren ’70 VW-busje) langs markten en winkelcentra in verschillende Brabantse steden.  
Doel van de tour is om Brabant dementievriendelijk te maken.

Behalve mensen informeren over dementie roepen we Brabanders op om één van de gratis online trainingen van Samen dementievriendelijk te doen. Dementie wordt namelijk volksziekte nummer één en dus krijgen we er allemaal mee te maken, op ons werk, in onze familie of in de wijk. Door een training te doen weet je hoe je om moet gaan met iemand die dementie heeft. En dat is belangrijk want mensen met dementie willen zo lang mogelijk deel uit blijven maken van de maatschappij.

Naast het doen van een training kunnen mensen op onze facebookpagina een herinnering delen. Welke gebeurtenis mag volgens hen niet worden vergeten? Een aantal bekende Brabanders, Christel de Laat, Wim van der Meeren, Rob van Gijzel, Meike de Jong, Karin Bruers en Henri Swinkels  hebben dat ook gedaan en hun verhaal staat op www. samendementievriendelijk.nl. In samenwerking met een aantal Brabantse schilderclubs worden deze herinneringen geschilderd en uiteindelijk tentoongesteld. Ook lanceren we 17 juni het nieuwste campagnefilmpje van Samen dementievriendelijk. Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust langs.

Het programma voor de bijeenkomst op 17 juni in Tilburg:

10.30 inloop en ontvangst

11.00 officiële start door gedeputeerde Swinkels.

11.10 Eerste presentatie campagnefilmpje Samen maken we Brabant dementievriendelijk.

11.15 Gelegenheid tot vragen stellen onder het genot van een drankje in aanwezigheid van Projectmanager Samen dementievriendelijk Nienke van Wezel en programmamanager dementievriendelijk Brabant Wies Arts.

Locatie: Het Duvelhok, St Josephstraat 133, Tilburg.

 

ANDERE DATA/LOCATIES:

  • 21 juni Oosterhout:  09:00 uur, Markt
  • 25 juni Bavel:  09:00 uur, braderie in centrum.


Bovenstaand programma is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting ZET/PG-raad in Tilburg en het landelijke programma Samen dementievriendelijk. Door de krachten te bundelen willen we Brabant als eerste provincie van Nederland dementievriendelijk maken. De Tilburgse organisaties zetten zich al langer in voor een dementievriendelijk Brabant. De lokale netwerken vormen de basis voor de Brabantse aanpak die wordt ondersteund door de provincie. Samen dementievriendelijke is een initiatief van Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en maakt deel uit van het Deltaplan Dementie.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door