Verslag Alzheimercafé Breda op 1 november

Verslag Alzheimercafé Breda op 1 november

Bijeenkomst Alzheimercafé Breda op 1 november.
De deuren stonden gastvrij open bij de Dobbelsteen, om de gasten te verwelkomen bij de bijeenkomst van het Alzheimercafé.
Vanuit STIB waren Veronique Soontiens en stagiaire Savannah aanwezig, om de aanwezigen handreikingen mee te geven, hoe wij als mantelzorgers de balans kunnen blijven behouden.
Mede door de grote opkomst ontstond er een levendige discussie na de presentatie van de beide dames van STIB. En dat was natuurlijk ook de bedoeling, want iedere mantelzorger beleeft zijn situatie anders, en heeft andere problemen bij het ‘mantelzorger” zijn.
Je hoort op zo’n avond waarmee mantelzorgers worstelen, vooral wanneer de situatie dermate ernstig wordt dat opname noodzakelijk wordt. Uit de discussie die dan plaatsvindt kan iedereen informatie halen die hem of haar kan helpen.
De dames van het Alzheimercafé  zorgen altijd weer voor de juiste sfeer. Ze staan klaar met de koffie en helpen waar nodig. Het bloemetje na afloop voor de sprekers en voor de mensen die voor het eerst aanwezig zijn is een leuke geste die erg op prijs gesteld wordt. Een volgende keer vertel ik u weer over het wel en wee vanuit het Alzheimercafe.
Piet van Tilborg

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door