Vrijwilliger Alzheimer Café


Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij Alzheimer Café Drimmelen bij de afdeling “Breda en Omstreken”. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.
Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol
Als Alzheimer Café  Vrijwilliger in het Alzheimer Café kun je diverse taken uitvoeren, zoals het beheren van de informatietafel, het verzorgen van muziek of technische ondersteuning bij het aansluiten van microfoons, speakers en beamer. Waar gepast knoop jij ook een praatje aan met de bezoekers en biedt een luisterend oor. Je weet hoe je moet omgaan met mensen met dementie. Mocht je hier nog geen ervaring in hebben, dan is er een training beschikbaar vanuit de landelijke organisatie. De tijdsbesteding voor deze rol is afhankelijk van welke taak of taken je oppakt. Er worden in 10 tot 12 bijeenkomsten per jaar georganiseerd, waar je per keer 4 uur aan kwijt bent.

Dus ben jij iemand die:
Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
Graag een luisterend oor biedt aan mensen met dementie en hun naasten?  
Mensen op hun gemak kan stellen?  
Wil samenwerken met een team van vrijwilligers?  

We komen graag met je in contact  
Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/breda-en-omstreken .
Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! https://www.alzheimer-nederland.nl/waar-bent-u-goed-doe-de-test   
Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Max Peper, voorzitter afdeling Breda en Omstreken op 0622100243 of via de mail op: m.peper@alzheimervrijwilligers.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van