Algemeen vrijwilliger

Tovert u die glimlach op het gezicht van een oudere met dementie?

Bent u op zoek naar een zinvolle tijdbesteding?

Wilt u graag wat voor een ander betekenen? Dan is bezoekvrijwilliger bij de Bezoekdienst Dementie van Alzheimer DWO wat voor u!

Als vrijwilliger bij de bezoekdienst tovert u een glimlach op het gezicht van de thuiswonende oudere met dementie en zijn of haar mantelzorger.

Wekelijks komt u een uurtje of een paar uurtjes op bezoek bij iemand met dementie voor een wandeling, een praatje of gewoon voor een kopje koffie. Er samen op uitgaan naar een tuincentrum of winkelen, er is van alles mogelijk. Samen met de oudere bespreekt u wat u samen wilt gaan doen.

Door uw wekelijkse inzet kan de mantelzorger even op adem komen en maakt u het mede mogelijk dat de persoon met dementie zolang mogelijk thuis kan blijven wonen. U maakt uzelf dus eigenlijk onvergetelijk!

Heeft u geen ervaring met dementie? Dat is geen probleem. Alle vrijwilligers worden geschoold in het omgaan met dementie en begeleidt door de coördinator van de Bezoekdienst.

We vragen: ü U heeft belangstelling voor ouderen en het leven dat zij achter zich hebben ü U bent vriendelijk en gaat respectvol met mensen om.

U komt gemaakte afspraken na, U kijkt naar de mens achter de dementerende

Wij bieden:

Scholingsmogelijkheden, zoals een training “Omgaan met dementie” en verschillende informatiebijeenkomsten per jaar

Individuele begeleiding ü Waardering en beloning van vrijwilligers

Gezelligheid, u ontmoet andere vrijwilligers ; Levenservaring, u leert u zelf van een andere kant kennen

Een mooie ervaring die goed staat op uw CV

Onkostenvergoeding en verzekering

Maar boven alles een goed gevoel! Wilt u meer weten of wilt u vrijwilliger worden?

Belt u dan met Mirona van der Linde, coördinator Bezoekdienst Dementie van Alzheimer DWO, 06 4571 2149 of mail bezoekdienst@alzheimerdwo.nl

Bezoekt u ook eens onze website: www.alzheimer-nederland.nl/regios/dwo

 

Deze pagina maakt deel uit van