Dementheek in Den Hoorn

Afbeelding verwijderd.Wethouder Frank ten Have heeft in Den Hoorn de Dementheek geopend. In de bibliotheek is een speciale kast gekomen vol met boeken, folders en flyers over dementie. Nu is er een mogelijkheid om op laagdrempelige wijzè meer te weten te komen over dementie en alles wat daarmee samenhangt

 

"Mensen hebben elkaar nodig. Dat is het laatste anderhalf jaar weer eens  extra duidelijk geworden," zo begint wethouder . Frank ten Have zijn toespraak bij de opening. "Mensen willen elkaar ontmoeten, dat is belangrijk." Maar hoe doe je dat als je geheugen je in de steek gaat laten? Wat nu als  je  partner, je vader of moeder, de eerste verschijnselen van dementie gaan vertonen? "Dan zit je vol vragen maar waar kan je antwoorden vin­ den? 

Voorheen was wel wat te vinden in onze bieb over dementie maar het stond nogal verspreid. Daarom is het zo goed  dat alles op dat terrein nu bij elkaar staat. Boeken over geheugentraining, wat dementie is, zelfs kookboe­ken. Daarnaast is er allerlei infor­matiemateriaal. Want de partner merkt het meestal het snelst dat er iets mis is. Waar kan je dan meer te weten komen over het onder­werp? Natuurlijk ook op internet maar mensen hebben  ook  graag de info in handen. Wat doe  je als je je zorgen maakt? Hoe kan je ie­ mand het beste begeleiden om alles zo lang mogelijk vol te houden.

 

Je ziet dat iemand steeds meer vergeet totdat je die persoon niet meer alleen durft te laten. Je ziet het aftakelingsproces. Hoe kan je je naaste toch nog in zijn of haar waarde laten?" In dat geval kun­ nen de boeken, de flyers en de fol­ders uit de  Dementheek wellicht antwoord  geven. In ieder  geval vind je er informatie.

Geheugentraining

"Wij zijn er ook erg blij mee," zeg­ gen Joska van den Beukel, voor­ malig casemanager dementie Midden-Delfland en Jeannemieke Hectors van de bibliotheek. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door