Uitreiking certificaten "Dementie vriendelijk"

Carol Houtman (dir. Swop). Lies Rutten, Ada van Bergen (Alzheimer DWO) en wethouder Marieke van Bijnen

De gemeente Pijnacker/Nootdorp én de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker/Nootdorp mogen zich “dementievriendelijk” noemen! Maandag jl. werd het certificaat “dementievriendelijk” uitgereikt door de Alzheimerafdeling Delft-Westland-Oostland. Zowel de gemeente als de SWOP zetten zich actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving.

Filmpje

De gemeente besteedt in haar beleid expliciet aandacht aan deze groep; ze draagt financieel bij aan activiteiten zoals het Alzheimer Trefpunt en Wereld Alzheimer Dag, de mantelzorgondersteuning van de SWOP etc. Bovendien is er afgelopen jaar aandacht besteed aan de deskundigheid van medewerkers om goed om te gaan met mensen met (beginnende) dementie. Er kan nog veel ontwikkeld worden, maar er is voldoende basis om het certificaat “dementievriendelijke gemeente” toe te kennen.

 

De SWOP biedt activiteiten aan in de drie kernen, die toegankelijk zijn voor iedereen. Onlangs is een pilot gestart in Delfgauw, die zich meer specifiek richt op mensen met geheugenproblemen of twijfels hierover. De SWOP nam mede het initiatief voor de organisatie van het Alzheimer Trefpunt en biedt vele mantelzorgers ondersteuning. Vrijwilligers worden regelmatig voorgelicht over dementie. De medewerkers hebben een training gehad. Kortom reden genoeg om ook aan de SWOP dit certificaat toe te kennen.

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door