Vrijwilliger voorlichting

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel, namelijk een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Delft Westland - Oostland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken en ervoor te zorgen dat mensen in de buurt worden ondersteund. We behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Jouw taak als Voorlichter is voorlichting te geven aan diverse groepen toehoorders. Op basis van het beschikbare voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland stel je per doelgroep een passend voorlichtingsprogramma voor. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. De tijdsbesteding bestaat uit 2 – 8 keer per jaar het verzorgen van een lezing en het verzorgen van een informatiestand. Daarnaast kom je 2 keer per jaar samen met de werkgroep voorlichting binnen je regionale afdeling. 

Dus ben jij iemand die:

  • Graag voor een groep staat en een presentatie weet te verzorgen?
  • Empathisch is met een luisterend oor?
  • Samenwerkt met de Samen Dementievriendelijke Trainers om elkaar te versterken?
  • Wilt nadenken over hoe voorlichting het best kan worden ingezet in jouw regio? 

We komen graag met je in contact 

Wil je graag nader met ons kennismaken? Mail dan naar DWO@alzheimervrijwilligers.nl of bel ons op: (06) 30 59 46 95

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan Jacques van de Berg, Bestuurslid PR & Communicatie voor de afdeling Delft Westland – Oostland op (06) 15 47 74 47 of via de mail op: j.vandenberg@alzheimervrijwilligers.nl.

Deze pagina maakt deel uit van