2bike4alzheimer 2021

Foto 2bike4alzheimer 2021
Een fietstocht om nooit te vergeten

Een fietstocht om nooit te vergeten

Eén ding is zeker: 2bike4alzheimer 2021 wordt een onvergetelijke rit. Stap daarom op 18 september op jouw fiets, laat je sponsoren voor een toekomst zonder dementie en fiets nieuwe, bijzondere herinneringen bij elkaar.

Deelnemen aan 2bike4alzheimer betekent deelnemen aan een goed georganiseerde fietstocht in de prachtige omgeving rondom Amersfoort, met uitstekende verzorging onderweg, veel sfeer en gezelligheid én een extra goed gevoel omdat je bijdraagt aan het genezen en voorkomen van dementie.

Iedereen kan meedoen, de afstanden variëren van 40 km tot en met 160 km, de keuze is aan jou. Van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten.... je beleeft een bijzondere dag. 

> Meld je nu aan

> Ontvang eerst meer informatie

 

Je fietst samen met je oma, opa, kinderen, wielerclub, beste vriend(en) of vriendin(nen), de buurman of je collega's. Onderweg zorgen we ervoor dat je deze dag nooit meer vergeet. We leggen je herinneringen vast terwijl jij met elke kilometer geld inzamelt voor een toekomst zonder dementie. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje onderaan deze pagina. Hulp nodig bij het vinden van sponsors? Lees onze sponsortips.

Geld voor wetenschappelijk onderzoek

Alzheimer Nederland organiseert deze sponsortocht om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s en draag zo een steentje bij. Daarmee help je om het streefbedrag van € 200.000 op te halen. Dat bedrag is hard nodig, want het aantal mensen dat met dementie te maken krijgt, stijgt elk jaar.

In Nederland hebben 290.000 mannen en vrouwen te kampen met dementie. De verwachting is dat in 2040 maar liefst 500.000 mensen de diagnose dementie hebben gekregen. Er is dus veel onderzoek nodig om betere inzichten te krijgen in de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Met de opbrengst van 2bike4alzheimer kan Alzheimer Nederland het onderzoek naar dementie financieren.

Alles op een rijtje:

Datum: zaterdag 18 september 2021

Afstanden: 40, 80, 120 en 160 kilometer, voor elk wat wils

Start: in de ochtend, finish in de namiddag (exacte starttijden volgen nog)

Locatie: De Nieuwe Stad in Amersfoort. Goed bereikbaar met OV.

Inschrijfgeld: € 25 per deelnemer

 

 Wil je nog meer weten? Lees de praktische informatie.

 

> Meld je nu aan en fiets mee

 

Julie Meerveld: 'Geld voor onderzoek werven is belangrijk, dat doe ik graag. Maar 2bike4alzheimer vond ik by far de meest gezellige manier om dit te doen!'

 

 

 

 

 We houden op alle mogelijke manieren rekening met de overheidsadviezen die er nu en op het moment van het event gelden.

Doneer direct Meld je aan

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door