Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Dementie is een aandoening die 1 op de 5 mensen treft. Bij vrouwen is dat zelfs 1 op de 3. In Sliedrecht leven er naar schatting 550 mensen met dementie en omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim 900. 

Onderzoek toont aan dat het mogelijk is om je kans op dementie tot wel 30% te verkleinen (of de ziekte te vertragen) door je leefstijl aan te passen. Hoe? Tijdens de Koffie met.. bijeenkomsten in de Bibliotheek hoor je hier alles over. 

De kans dat dementie jou of iemand in je (directe) omgeving treft, stijgt dus. Daarbij zullen mensen steeds langer thuis wonen en kom je buiten sneller iemand tegen met dementie. Kom meer te weten over dementie of kom eens een kijkje nemen bij het Odensehuis. 

Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen aan tafel'. Vooral op deze dag, maar eigenlijk de hele maand vragen we extra aandacht voor dementie. Wees welkom bij onze activiteiten rondom dementie.

Voor informatie over het Alzheimer Café Sliedrecht kunt u mailen of bellen met het Mantelzorgpunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.

Contact

Adres

  • Drechtsteden en Alblasserwaard

    Grand Café De Biesbosch

    Kerkbuurt 200

    3362 BM Sliedrecht

Geplande activiteiten

Activiteitenfilter

Alzheimer Café Sliedrecht is onderdeel van

Drechtsteden en Alblasserwaard

Afdeling Drechtsteden organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard