Bestuurslid belangenbehartiging

Het bestuur van de afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland biedt praktische ondersteuning, organiseert Alzheimer Café’s en Alzheimer Trefpunten, geeft voorlichting en komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. Het bestuur is de gesprekspartner van de lokale overheid, financiers, zorg- en welzijnsaanbieders, bedrijven en overige organisaties. De afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard omvat de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Molenlanden, Papendrecht en Zwijndrecht. 

Voor de afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van

Bestuurslid belangenbehartiging

Als bestuurslid ondersteunt u de belangenbehartigers in onze regio. Samen met de belangenbehartigers draagt u de standpunten van Alzheimer Nederland uit bij lokale overheden, financiers, zorg- en welzijnsaanbieders, bedrijven en overige organisaties. U neemt deel aan activiteiten (o.a. voorbereiding Wereld Alzheimer Dag), bijeenkomsten
(o.a. het Ketenoverleg dementie) en dementievriendelijke initiatieven (o.a. met de gemeenten) in de regio. Met als doel elkaar te helpen in het streven naar een dementievriendelijke samenleving en goede dementiezorg.
Verder bent u op dit gebied de verbindende schakel tussen het bestuur en het landelijk bureau van Alzheimer Nederland.

Wat vragen wij van u voor deze vrijwilligersfunctie? 

  • Affiniteit met mensen met dementie en hun naasten;
  • Onafhankelijke positie in uw netwerk;
  • Bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten;
  • Minimaal beschikbaarheid van tien uur per maand;
  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • Kennis en/of ervaring in het zorgnetwerk is een pré.

Aan de enthousiaste kandidaat bieden wij een inspirerende en zinvolle bestuursfunctie. Het bestuur vergadert maandelijks. U krijgt ondersteuning van het bestuur van de afdeling. Als vrijwilliger ontvangt u deskundigheidsbevordering en reiskostenvergoeding.
Heeft u aanvullende vragen, neem dan contact op met het afdelingsbestuur:
Floor de Lange (secretaris) via e-mail: drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

Heeft u belangstelling, stuur uw motivatie en CV naar: het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard: drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

Deze pagina maakt deel uit van