Bestuurslid communicatie en PR

Enthousiaste vrijwilliger gezocht!

Het bestuur van de afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland biedt praktische ondersteuning, organiseert Alzheimer Café’s en Alzheimer Trefpunten, geeft voorlichting en komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. Het bestuur is de gesprekspartner van de lokale overheid, financiers, zorg- en welzijnsaanbieders, bedrijven en overige organisaties. De afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard omvat de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Sliedrecht, Gorinchem, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Hendrik Ido Ambacht.

Voor de afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van bestuurslid Communicatie/PR tevens webmaster van de regionale website.

Bestuurslid Communicatie/PR

Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? En is het jouw drive om de activiteiten van de Alzheimer Nederland zichtbaar te maken in jouw regio?

Als bestuurslid Communicatie en PR ontwikkel je een passende (on- en offline) communicatiestrategie voor de activiteiten in jouw regio en je coördineert de daaruit voortkomende werkzaamheden. Je bewaakt en gebruikt de huisstijl van Alzheimer Nederland. Je draagt bij aan een goede informatievoorziening op onze website en social media. Je kunt ongeveer 2 uur per week voor dit werk vrijmaken.

Ben jij:

 • Creatief in het gebruiken van mogelijkheden van de on- en offline communicatie of vind je het leuk om dit te ontwikkelen?
 • Iemand met een relevant netwerk in lokale media of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio?
 • Nieuwsgierig en wil je het laatste nieuws graag delen met patiënten, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?

Dan komen we graag met je in contact!

Je werkzaamheden zijn:

 • Je verzorgt de communicatie over de activiteiten in jouw regio.
 • Je adviseert zo nodig de werkgroepen van de Alzheimer Cafés, in verband met het bereiken van de doelgroepen.
 • Je initieert activiteiten op het gebied van: persberichten, actualiseren website en dergelijke

Wij bieden:

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van kantoor. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

Tevens ben je: Webmaster van de regionale website Alzheimer Nederland

Als webmaster zorg je dat je website van de regionale afdeling actueel is en er aantrekkelijk uitziet. Je bewaakt en gebruikt de huisstijl van Alzheimer Nederland.. Je kunt ongeveer 1 uur per week voor dit werk vrijmaken.

Ben jij: 

 • Creatief in het gebruiken van mogelijkheden van de website of vind je het leuk om dit te ontwikkelen?
 • Actief in het verzamelen van informatie en wil je het laatste nieuws graag delen met patiënten, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?

Vind je het leuk:

 • om mee te denken in het optimaliseren van de website?
 • om mee te denken hoe je het bereik van de website kunt vergroten?

Ook dan komen we graag met je in contact!

Je werkzaamheden zijn:

 • het plaatsen van informatie op de afdelingssite over de activiteiten in de regio van onze afdeling of ander relevant nieuws.
 • het informeren van het bestuur over bezoekersaantallen.

 Wij bieden:

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.  

Meer informatie nodig?

Meer informatie over deze gecombineerde bestuursfunctie is verkrijgbaar bij Arie Slob, voorzitter. Deze is telefonisch bereikbaar op: 0183-581331 of per mail mrarieslob@hetnet.nl.

Heeft u belangstelling, stuur uw motivatie en CV naar: het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard: drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

Volg ons op de Website: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/drechtsteden-en-alblasserwaard

Deze pagina maakt deel uit van