Een gouden vrijwilliger

Henk Pagée in gesprek met Koningin Maxima

Op 10 september ‘s middags is er een heel bijzonder Alzheimer Trefpunt in verband met het 35-jarig bestaan van Alzheimer Nederland en de aftrap van Wereld Alzheimer Dag.

Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland en ondergetekende ontvangen die middag speciale gasten in Giessenburg, zoals professor Erik Scherder.

Tijdens deze bijeenkomst reikt Gerjoke Wilmink ook het eerste Gouden Vergeet-mij-nietje uit aan een ‘gouden’ vrijwilliger van Alzheimer Nederland.

Het Alzheimer Trefpunt wordt op 10 september gehouden in De Til, Breestraat 1, in Giessenburg. De inloop is van 13.00 – 13.30 uur. De middag duurt tot 16.00 uur.

Tijdens dit Alzheimer Trefpunt wordt gefilmd en gefotografeerd. Mocht u niet in beeld willen komen, dan kunt u ons dat van tevoren laten weten.

Als u de speciale middag op 10 september in De Til wilt bijwonen, dan kan dit alléén na aanmelding via een mail met naam, adres, woonplaats aan Mariëlle Wolf, m.wolf@alzheimer-nederland.nl

Aanmelden kan tot 15 augustus.  Er is een maximaal aantal gasten dat we kunnen ontvangen. Dus meld u snel aan!

 

Henk van Pagée ontving op 10 september het eerste gouden vergeet-me-nietje. Eigenlijk gun ik hem wel 1000 vergeet-me-nietjes. Niet alleen omdat hij zo’n goede woordvoerder is voor mensen met dementie, in de Tweede kamer, in ROC’s, in de krant. Maar als mens is hij voor mij ook een voorbeeld. Iemand waar ik me aan optrek. Hij is natuurlijk niet de enige. Maar met hem eren we alle vrijwilligers met dementie. Omdat ik echt geloof dat zij de enigen zijn die het taboe op dementie kunnen verkleinen. 

Julie Meerveld

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door