Een ronde door de regio op Wereld Alzheimerdag

Op Wereld Alzheimerdag maakte onze voorzitter van de regionale afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard, een ronde langs diverse activiteiten in onze regio. 

Koffiegesprek in Zwijndrecht
De ronde begon in Zwijndrecht. In de bibliotheek was hij aanwezig bij een goed bezocht koffiegesprek. Het publiek bestond uit mensen die er heel bewust voor hadden gekozen om deze bijeenkomst te bezoeken en waren alle ook zeer geïnteresseerd.


Handpopcoach in Gorinchem
Aan het begin van de middag bezocht onze voorzitter 'De Bogerd' in Gorinchem. In de Bogerd waren diverse stands ingericht. De hele dag door konden bezoekers hier inlopen. Verrassend was de handpopcoach. Deze pop deed het goed bij mensen met dementie.


Lezing in Sliedrecht 
Om 15.00 uur luisterde onze voorzitter naar een lezing in de bibliotheek van Sliedrecht. De lezing werd verzorgd door een vrijwilliger bij de bibliotheek. Indrukwekkend was dat de lezing ging over zijn ouders, die beiden dementie hebben. Buiten de bibliotheek waren allerlei stands ingericht. De stand werden goed bezocht.


Netwerkbijeenkomst Alblasserdam
Vervolgens vertrok onze voorzitter om naar Alblasserdam, waar een netwerkbijeenkomst was georganiseerd ter gelegenheid van het te openen Odensehuis. Een prestatie van formaat!


Bijeenkomst Sliedrecht
Onze voorzitter sloot zijn avond af in Sliedrecht. Hier werd door de Initiatiefgroep 'Samen Dementievriendelijk West Alblasserwaard' een bijeenkomst georganiseerd rondom het project van de GGD zhz: Wij zijn zelf het medicijn. Centraal stonden de 3 pijlers: blijf nieuwsgierig, eet gezond en beweeg regelmatig. Hoewel er op meer deelnemers was gerekend, bleek de avond een inspirerende afsluiting van de Wereld Alzheimerdag 2022.


Al met al was Werled Alzheimerdag 2022 een mooie, inspirerende dag, vol initiatieven in de verschillende gemeenten.
 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door