Gemeente Molenlanden Dementievriendelijk

Foto Gemeente Molenlanden Dementievriendelijk
Gemeente Molenlanden Dementievriendelijk

Gemeente Molenlanden Dementievriendelijk

Op 25 juni 2020 is voor de ingang van het woon-zorgcomplex 'Hof van Ammers' in Groot-Ammers, gemeente Molenlanden, het convenant ondertekend op grond waarvan de gemeente zich Dementievriendelijk mag noemen.

In deze gemeente is de afgelopen jaren heel veel gedaan aan voorlichting over dementie, het herkennen van mensen met dementie en hoe om te gaan met mensen met dementie. Tegelijkertijd hebben veel gemeenteambtenaren de training Omgaan met Dementie vanuit Samen Dementievriendelijk gevolgd. Ook het Alzheimer Trefpunt Molenlanden mag zich verheugen in (financiële) ondersteuning vanuit de gemeente.

Het convenant is van de kant van de gemeente ondertekend door Lizanne Lanser, wethouder in de gemeente Molenlanden, en van de kant van Alzheimer Nederland door Arie Slob, voorzitter van de regionale afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard, van Alzheimer Nederland.

Voorafgaande aan de ondertekening is het zogenoemde 'Vergeet-me-niet' pad in gebruik genomen door enkele bewoners van het Hof van Ammers. Het pad loopt vanaf het Hof naar het tegenoverliggende winkelcentrum en wordt herkend aan tegels om de anderhalve meter met daarop een blauw vergeetmenietje. De verwachting is, dat bewoners met een lichte vorm van dementie nu weer zelfstandig boodschappen in het centrum kunnen gaan doen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door