Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving

Foto presentatie
Arie Slob presenteert

Op 27 oktober 2021 organiseerde de Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving West-Alblasserwaard (Alblasserdam/Papendrecht/Sliedrecht) een dag voor bewustwording over mensen met dementie. Deze dag vond plaats in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

De film Kapsalon Romy is driemaal vertoond en ruim 70 mensen, waaronder een aantal kinderen, zagen de film.

In de ochtend en middag verzorgde Arie Slob, voorzitter Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland, een presentatie waarin de vragen centraal stonden: Wat is dementie? Hoe herken je dementie? Hoe ga je om met mensen met dementie? Ruim 30 mensen hebben een van beide bijeenkomsten bijgewoond.

In de avonds werd er genoten van een zogenoemd 'Captains Dinner' met 35 vertegenwoordigers van de 3 gemeenten, het bedrijfsleven en zorginstellingen. Tijdens het diner was er een quiz over dementie georganiseerd en als hoogtepunt verzorgde zangeres May uit Papendrecht een optreden met een zelfgeschreven liedje over mensen met dementie.


Al met al was het een geslaagde dag en hopelijk heeft deze dag bijgedragen aan een stukje bewustwording bij mensen en organisaties waar het gaat om de ziekte dementie en de gevolgen voor mensen met deze ziekte.

Arie Slob
Lid van de Initiatiefgroep

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door