Kookclub Alzheimer Nederland in Dordrecht

Op 26 oktober 2021 vond in Resto VanHarte, aan het Admiraalsplein in Dordrecht, de eerste Kookclub voor mensen met dementie en hun mantelzorgers plaats. 

De Kookclub is een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met de Resto’s van Harte in Nederland en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gift á €408.000, --- van de Postcodeloterij.  

Alzheimer Nederland streeft ernaar om eind 2023 op 35 locaties door heel Nederland, een Kookclub te hebben. Tot 1 januari 2022 starten de eerste 5 Kookclubs, waaronder de Kookclub in Dordrecht. 

De Kookclub is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, die daadwerkelijk meehelpen aan het bereiden van het 3  gangenmenu. Deelnemers betalen daarvoor € 7,50 per persoon. 

De maximale deelname per avond is 10 mensen met dementie en hun mantelzorgers, dus 20 deelnemers per avond.  

De bijeenkomsten zijn elke 4e dinsdag van de maand, de eerstvolgende zal zijn 23 november. 

Van de zijde van het bestuur van de regionale afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard vindt ondersteuning plaats door 4 vrijwilligers. Resto VanHarte regelt de kok.  

 

Deelnemen of vragen? 

Wilt u deelnemen aan een Kookclub of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator Margriet van Vliet via e-mail m.vanvliet@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch 06-23349944.  

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door