Online: Als het thuis (bijna) niet meer gaat

MerweTV*
*Ziggo kanaal 36 of 335 / KPN, XS4ALL & Telfortkanaal 1338
3363 EL Sliedrecht
Nederland

Plan Route

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden

Iedere eerste maandagavond van de maand organiseert het Alzheimer Café Sliedrecht een bijeenkomst. Op maandagavond 6 september zenden we een online bijeenkomst uit met het thema: Als het thuis (bijna) niet meer gaat. Het verpleeghuis in zicht.

Zolang mogelijk in je eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen, dat is wat we allemaal het liefste willen. Met dementie komt er bijna altijd een moment dat dit niet meer kan. Hoe weet je dat het tijd is om te zoeken naar een andere plek, welke emotionele dillema’s spelen hier in mee en hoe maak je dit bespreekbaar? Wat moet je allemaal regelen en hoe maak je de overgang naar die andere plek zo klein mogelijk? Gespreksleider Suzanne Lankhorst gaat hierover in gesprek met Gert van Eck (die de zorg heeft voor zijn vrouw met dementie), Miranda van Leunen (mantelzorgmakelaar), Cora Kornet (casemanager dementie en woon-zorgconsulent bij Waardeburgh) en met Karoline Breedveld (Verpleegkundige in Overslydrecht).

Heeft u vragen of wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Neem dan contact op met het Mantelzorgpunt: Bel (0184) 420 539 Mail mantelzorgpunt@bonkelaarhuis.nl Whatsapp (06) 51855 236 De uitzending is terug te zien op https://www.bonkelaarhuis.nl/activiteiten of op het YouTube kanaal van MerweTV. Het Alzheimer Café Sliedrecht is een samenwerking met: het Bonkelaarhuis, Stichting Waardeburgh, Bibliotheek AanZet en Rivas.

Deze activiteit maakt deel uit van