Regiobestuur ondertekent manifest Ambachts Verbond Vroegsignalering

Het vroeg signaleren van dementie is belangrijk. Wensen kunnen nog doorgesproken worden en de mantelzorger kan al in een vroeg stadium steun krijgen. Op donderdag 17 november 2022 tekende Wilma Slinger namens het regiobestuur Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland, het manifest 'Ambachts Verbond Vroegsignalering'. Het Verbond is een samenwerking tussen 32 organisaties in Hendrik-Ido-Ambacht. De organisaties zijn gecertificeerd om melding te doen van situaties waarbij hulp nodig is en dit niet op een andere manier geboden kan worden. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht stelt hiervoor ook een zogenoemd ‘doorbraakbudget’ ter beschikking. Wilma: ‘Voor het regiobestuur is een goede samenwerking met allerlei partijen in Hendrik-Ido-Ambacht belangrijk. Via dit netwerk bouwen we verder aan contacten met bijvoorbeeld het wijkteam en zijn we vraagbaak voor alle partijen die in dit Verbond samenkomen op het gebied van dementie’.
 


Het is de bedoeling dat het Verbond een paar keer per jaar bij elkaar komt, om ook met elkaar te delen wat tot dan toe is bereikt. Meer informatie vindt u hier.

https://www.h-i-ambacht.nl/Inwoners_Ondernemers/Alle_onderwerpen/Ambacht_Sociaal/Werk_Geld/Ambachtse_Bond?utm_source=Rx.Front&utm_medium=redirect&utm_campaign=ambachtsebond

 
 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door