Speciale Uitzending Alzheimer Café Dordrecht

Foto Dordrechts Museum
Dordrechts Museum

Speciale Uitzending Alzheimer Café Dordrecht
 
Stichting het Parkhuis en RTV Dordrecht hebben samen een bijzondere aflevering gemaakt van het Alzheimer Café. Het programma o.l.v. vaste presentator Peter Haex is voor een keer opgenomen in het Dordrechts Museum en is met meerdere camera’s vastgelegd door de lokale omroep. De online-première van deze bijzondere uitzending van het Alzheimer Café is op maandag 25 mei op de websites van het Parkhuis en RTV Dordrecht. Het programma wordt met Pinksteren ook uitgezonden op TV Dordrecht.

Het Alzheimer Café is al bijna 20 jaar een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en overige geïnteresseerden. Het kon door de corona-crisis vanaf maart niet meer plaatsvinden in het Parkhuis. Deze maand is er dus wel weer een aflevering van het Café, opgenomen in een van de mooiste zalen van het Dordrechts Museum. 

Initiatiefnemer en gespreksleider Peter Haex ontving daar drie gasten: Marieke Meinardi, werkzaam als internist ouderengeneeskunde in het Albert Schweitzer ziekenhuis; Pauline Ruisch, casemanager dementie bij het Parkhuis; en Piet Roodnat, echtgenoot en mantelzorger van Conny Roodnat. Haex sprak met ze over de gevolgen van de corona-crisis voor kwetsbare ouderen, voor mensen met dementie die nog thuis wonen en mantelzorgers daarvan.

Sunny Side Up, het duo van Eefje Mesker en Maarten Teekens, zorgde voor de muzikale intermezzo’s.

Deze speciale aflevering van het Alzheimer Café werd mogelijk door Stichting het Parkhuis en het Dordrechts Museum. De online-première is op maandag 25 mei 2020 en terug te vinden op www.hetparkhuis.nl en www.rtvdordrecht.nl. RTV Dordrecht zond het programma met Pinksteren ook uit op TV Dordrecht. Ga hier direct naar de uitzending op YouTube.
 
Vrijwilligersteam Alzheimer Café Dordrecht 
 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door