Theatervoorstelling Dementie ‘Dag Mama’

Foto Theatervoorstelling Dementie ‘Dag Mama’

EEN NIEUWE THEATERVORM

Leren op z’n mooist; theatervoorstelling Dementie ‘Dag Mama’

In Noordeloos werd op 9 april 2022 in Het Noorderhuis tweemaal de theatervoorstelling ‘Dag Mama’ opgevoerd. De twee voorstellingen waren strak uitverkocht met na afloop heel positieve reacties.De voorstelling

De voorstelling gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is. Haar dochter heeft de brandende vraag hoe zij hiermee om kan gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgverlener samenkomen. Dat blijkt niet eenvoudig. Door middel van prachtige muziek en levensechte scenes kruip je in de huid van de mens met dementie. Je beleeft en begrijpt als nooit tevoren wat de dementie met iemand doet. 

Na de pauze werden inzichten aangereikt voor mantelzorgers en hulpverleners in de zorg met als doel om één en ander in praktijk te brengen.
 


Meer informatie

Op de website www.dementieintheater.nl/dagmama/  wordt meer informatie gegeven over deze theatervoorstelling. Ook is hier een overzicht te vinden van de voorstellingen elders in het land.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door