Alzheimer Nederland in uw regio: Drenthe

Alzheimer Nederland Afdeling Drenthe helpt u de weg te vinden in de regionale mogelijkheden voor hulp bij dementie en biedt u allerlei informatie. De afdeling organiseert ook diverse activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Er zijn in Drenthe momenteel 8 Alzheimer Cafés.

Maart-Juli: Dementiemonitor 2018- Info onderaan deze pagina!

Contact

Postadres
Alzheimer Drenthe
Postbus 86
9410 AB Beilen

Helpdesk Dementie Drenthe

Voor al uw vragen over dementie in Drenthe kunt u hierbij terecht.

www.dementiedrenthe.nl

tel:0592-857474 (bereikbaar op alle werkdagen van 9.00-17.00)

email: helpdesk@dementiedrenthe.nl

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie

Tweejaarlijks onderzoek

Alzheimer Nederland wil graag weten hoe het met u gaat. En wat uw ervaringen zijn met de professionele zorg. Zo kunnen wij uw belangen behartigen bij beleidsmakers in en rond de zorg. Daarom houdt Alzheimer Nederland samen met het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) iedere twee jaar een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg.

De zorg verbeteren

De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en – verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren.

Voor wie?

De vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg kan worden ingevuld -tot 1 juli 2018- door iedereen die de zorg heeft voor een naaste met dementie. Het maakt daarbij niet uit of uw naaste thuis woont of in een instelling.

Helpt u mee?

Ga naar www.dementiemonitor.nl  en klik op de groene knop.

U gaat dan naar de online vragenlijst.

Geen internet? Vraag een schriftelijke vragenlijst aan bij Alzheimer Nederland, tel: (033) 303 25 02. Deze kunt u kosteloos retourneren.

Alzheimer Drenthe zal tussentijdse rapportages geven van het aantal ingevulde formulieren.