Dementiemonitor Mantelzorg 2020

Dementiemonitor Mantelzorg 2020

De Dementiemonitor is van start! Dit is een landelijk vragenlijstonderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Wij zijn namelijk heel benieuwd hoe het met u gaat en wat uw ervaringen zijn met de professionele zorg. Dit helpt ons om de belangen van u en uw naaste met dementie te behartigen. De resultaten van dit grootschalige onderzoek worden gedeeld met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zorgverzekeraars en gemeenten. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren. Daarom hebben we uw hulp nodig en vragen we u de vragenlijst in te vullen. Dat kan door naar onderstaande vragenlijst te gaan. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten.

Helpt u mee? Alvast hartelijk dank voor uw tijd!

In verband met de Coronacrisis is de Dementiemonitor Mantelzorg 2020 verlengd tot 30 september 2020 (was 30 juni 2020)

Coronavirus en dementie

Nieuwe App Alzheimer Nederland- Dat ben ik!

Goed omgaan met mensen met dementie en mantelzorgers tijdens Corona-crisis

Informatie Dementievriendelijk Drenthe-Netwerk Dementie Drenthe

Wereld Alzheimer Dag 2020

Wereld Alzheimer Dag is jaarlijks op 21 september. Op of rondom deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn/ haar naasten. Alzheimer Nederland vindt het belangrijk om zowel de mensen met dementie als ook de mantelzorgers te betrekken in de activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag.

Het thema voor 2020 is : Jong en Oud

Nadere info over dit thema volgt in 2020

Contact

Postadres
Alzheimer Drenthe
Postbus 86
9410 AB Beilen

Helpdesk Dementie Drenthe

Voor al uw vragen over dementie in Drenthe kunt u hierbij terecht.

www.dementiedrenthe.nl

tel:0592-857474 (bereikbaar op alle werkdagen van 9.00-17.00)

email: helpdesk@dementiedrenthe.nl

Activiteiten

Niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. De onderstaande activiteiten zijn inspirerend, informatief en hebben soms een confronterend thema. U kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies én gezelligheid.
Er zijn 5 activiteiten in uw regio
Alzheimer Café Midden Drenthe
Alzheimer Café Noordenveld
Alzheimer Café Midden Drenthe
Alzheimer Café Noordenveld
Alzheimer Café Noordenveld

Alzheimer Cafés in uw regio

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.