Alzheimer Cafe Hoogeveen

Alzheimer Café Hoogeveen

Op donderdag 7 oktober is Rika Roffelsen te gast, zij was casemanager dementie, is nu coördinatrice van het Netwerk Dementie Drenthe en bespreekt met u De rol van de casemanager. De gespreksleider Bianca Bentum zal deze avond interactief organiseren.

Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Einde 21.00 uur.

Locatie : Het Oor, van Goghlaan 7 , 7901 LG Hoogeveen.

Dagboek

De rubriek “Dagboekvan de Hoogeveensche Courant op vrijdag 24 september staat ook in het teken van dementie. Melanie Hoekstra, gastvrouw in ons Alzheimer Café Hoogeveen en eigenaar van dagopvang Hodazo, houdt een week lang een dagboek bij over haar ervaringen.

Tips

Boek

Op onze boekentafel ligt binnenkort het boek: Leven op de dag In dit boek laat John Ekkerink mensen met dementie aan het woord. Het boek laat niet alleen zien hoe je een naaste met dementie beter kan begrijpen, maar ook wat je van hem of haar kan leren. Het boek wordt uitgeleend.

Film The Father

Nu in de bioscoop van Hoogeveen; The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als heer liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar vader met dementie Anthony, die steeds weer hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet meer is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring.Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

De werkgroep en gastvrouwen van het Alzheimer Café Hoogeveen

Cornelie van der Eijk,Bianca Bentum,Ingrid Kremer,Melanie Hoekstra,

Hendri-ja ten Buur,Heidi Huizing,Ilja van Hasselt, Hannie van der Wolde,Natasja Zakee,Helga Padding

Joke Vliegenthart 06-53400808   jjvliegenthart@gmail.com

Mogelijk bent u niet (meer)geïnteresseerd in het nieuws van het Alzheimer Café Hoogeveen. Mail gerust naar Joke Vliegenthart. Ook als u dit misschien al eerder aangaf.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door