Bestuurslid belangenbehartiging

 

Bestuurslid Belangenbehartiger Alzheimer Nederland, afdeling Drenthe

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Je bent in gesprek met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de regio om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en kan deze uitdragen. Je hebt een signaalfunctie voor Alzheimer Nederland landelijk. Je biedt actief een podium aan mensen met dementie. Je werft en ondersteunt de vrijwilligers die als lokale belangenbehartiger voor de afdeling actief zijn. Je beschrijft met hen het onderdeel belangenbehartiging in het jaarlijkse activiteitenplan.

In de provincie Drenthe zijn in alle gemeenten initiatieven om te komen tot een Dementievriendelijk Drenthe. De afdeling Drenthe heeft daarin in samenwerking met de provincie Drenthe een stimulerende rol naar de betrokken gemeenten.

Je kunt ongeveer 4-8 uur per week voor dit werk vrijmaken.

Ben jij

  • Iemand met hart voor mensen met dementie en hun naasten?
  • In staat om zonder eigenbelang op te komen voor de belangen van mensen met dementie?
  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio?
  • Iemand die in staat is om de belangenbehartigers in jullie afdeling te verbinden en te motiveren?
  • Iemand die op de zeepkist durft te staan?

Dan komen wij graag met jou in contact.

Je werkzaamheden zijn

  • Je neemt deel aan relevante overleggen in de regio.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan beleidsmakers, politici, organisaties, instellingen en hulpverleners in je regio en weet de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen;
  • Je stimuleert de samenwerking tussen lokale belangenbehartigers;
  • Je participeert in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven in jouw regio

Wij bieden:

Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten en de medewerkers belangenbehartiging van het Landelijk Bureau. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

Ben je enthousiast geworden door het lezen van deze vacature?

Stuur dan een mail Alzheimer Nederland, afdeling Drenthe : drenthe@alzheimervrijwilligers.nl

 

 

Deze pagina maakt deel uit van