Bestuurslid Samen dementievriendelijk

Ben jij een enthousiaste en verbindende aanpakker die graag vrijwilligers begeleidt en inspireert?    

En wil je:  

  • Bijdragen aan het realiseren van een dementievriendelijke samenleving?   

  • Hiervoor bouwen aan een relevant netwerk in jouw regio?

  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Drenthe. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Als Bestuurslid Samen dementievriendelijk zie je het als een uitdaging om jouw regio dementievriendelijker te maken. Dit doe je door zoveel mogelijk trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten binnen jouw regio te realiseren, waarmee de kennis over dementie wordt vergroot en waarin deelnemers leren hoe om te gaan met mensen met dementie. Je maakt een voorstel voor het activiteitenplan. Dit doe je gezamenlijk met de bestuursleden Belangenbehartiging en Voorlichting (of je hebt deze portefeuille ook).  De tijdsbesteding is afhankelijk van de omvang van de activiteiten voor een dementievriendelijke samenleving. Je kan uitgaan van gemiddeld 4 tot 8 uur per week.   

Dus ben jij iemand die:

  • Zowel strategisch- als uitvoerend kan schakelen?   

  • Vooruit kan kijken?  

  • Goed is in het onderhouden en bouwen van een netwerk?  

  • Een verbindende teamspeler is?  
     

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via drenthe@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van