Bestuurslid voorlichting

Ben jij een echte verbindende netwerker die commerciële kansen ziet?   

En wil je:  

  • Mensen met dementie en hun mantelzorgers helpen door zoveel mogelijk voorlichting en trainingen over omgang met dementie in jouw regio te realiseren?   

  • Nauw samenwerken met een zeer gedreven bestuur?   

  • Ruimte krijgen: zowel om jezelf te ontwikkelen, als om zelf invulling te geven aan je werk?    

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Drenthe. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

Jouw primaire taak als Bestuurslid Voorlichting is ervoor te zorgen dat er bij jou in de regio zoveel mogelijk trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten over omgang met dementie worden georganiseerd. Je schrijft op dit vlak mee aan het jaarlijkse activiteitenplan. Hierdoor draag jij een belangrijke steen bij aan een dementievriendelijkere samenleving. Je coördineert de aanvragen voor voorlichting en trainingen en ondersteunt de voorlichters en trainers in jullie afdeling. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 8 uur per week. 

Dus ben jij iemand die:

  • Al ervaring als trainer/voorlichter heeft (of hier belangstelling voor heeft)?  

  • Commerciële kansen ziet? 

  • Leidinggevende ervaring heeft (of hier gevoel voor heeft)?  

  • Een verbindende netwerker is?  
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via drenthe@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   

Deze pagina maakt deel uit van