Drents Museum Assen

Het Netwerk Dementie Drenthe en Alzheimer Drenthe hebben het Drents Museum op 27 oktober uitgeroepen tot 'Dementievriendelijk'!. Het Drents Museum dankt deze titel aan het programma Onvergetelijk Drents Museum, waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers een interactieve rondleiding krijgen en met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. De rondleiding werd eind 2015 opgezet vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen. Het museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.
Deelnemen

Het programma Onvergetelijk Drents Museum heeft maandelijks een ander thema en wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.

Data: iedere derde vrijdag van de maand 
18 november en 16 december 2016. 
Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Prijs: € 8,50 per persoon, inclusief museumentree
Opgave: reserveren is noodzakelijk via boekingen@drentsmuseum.nl of 0592 - 377 709

Op andere momenten is het programma te boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling. Dag en tijd worden uiteraard in overleg bepaald. De kosten zijn € 80,00 per groep van maximaal 10 deelnemers, inclusief museumentree. Vul hiervoor ons aanvraagformulier in en een van onze boekingsmedewerkers neemt snel contact met je op. Graag minimaal twee weken van te voren reserveren.

Parkeren

Er zijn diverse parkeergelegenheden in de omgeving van het museum. Parkeergarages in de directe omgeving zijn de parkeergarage Drents Museum aan de Torenlaan en de parkeergarage Stadhuis aan de Doevenkamp. Mindervalide bezoekers kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen die speciaal zijn aangelegd voor gehandicapten, zoals de invalidenparkeerplaats aan De Brink. Voor deze (gratis) parkeerplaats geldt geen maximum tijd.

Hopelijk tot ziens in het Drents Museum!

Namens directie en Medewerkers van het Drents Museum.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door