Filmvoorstelling : ''Het doet zo zeer"- Heleen van Royen- 17 februari 20.15 uur

Wat : Filmvoorstelling ‘’Het doet zo zeer” van Heleen van Royen- inclusief nagesprek met Heleen van Royen

Waar : Theater Hofpoort , Kasteel  1, 7741 GC ,Coevorden

Wanneer : Zaterdag 17 februari 2018 –  Aanvang 20.15 uur. De film duurt 87 minuten.

Kosten : € 17,50 p.p. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterhofpoort.nl  of bij de Readshop te Coevorden.

Inhoud : In de documentaire ” Het doet zo zeer’’ geeft schrijfster Heleen van Royen een inkijk in het ziekteproces van haar moeder, bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Het is een zeer persoonlijk portret, waarin bijna alles door Heleen zelf is gefilmd.

In januari 2015 werd bij de moeder van Heleen van Royen dementie geconstateerd. Mevrouw Breed was toen 84 jaar en woonde nog op zichzelf. Ze ging de deur niet meer uit en had veel pijn door haar versleten heup. Heleen zag het als haar plicht om de laatste levensjaren van haar moeder zo aangenaam mogelijk te maken. Dit en het ziekteproces van haar moeder heeft ze vastgelegd in de documentaire Het doet zo zeer. In een periode van ruim een jaar volgt Heleen van Royen haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Het is een persoonlijk portret met ups en downs. Moeilijke beslissingen over verhuizen, euthanasie en kostbare momenten van samenzijn en humor wisselen elkaar af.

De filmvoorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Alzheimer Cafe Coevorden, Rotary International en Theater Hofpoort.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door