Inspiratie Netwerkdag Dementievriendelijk Drenthe

Dementievriendelijk Drenthe

Inspiratie netwerkdag op donderdag 26 september 2019

Naar verwachting stijgt het aantal mensen met dementie in Drenthe van 9.200 in 2015 naar 18.000 in 2040. Om hen zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, maken alle 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk zich sterk voor een dementievriendelijke provincie!

Alle convenantpartners in Drenthe ondertekenden in september 2018 een convenant  voor de duur van 4 jaar om de leefbaarheid van mensen met dementie in hun gemeente en provincie te versterken. Doel van Dementievriendelijk Drenthe is niet alleen herkennen, maar vooral ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Donderdag 26 september was er een Inspiratie Netwerkdag in Veenhuizen. Er waren op deze dag zeker 80 bezoekers. Na een indringende presentatie van Jetske van der Schaar over het dragen van een dementie-gen werden er een aantal pitches door gemeenten en betrokkenen gedaan over de huidige stand van zaken. Er was ook een informatiemarkt georganiseerd.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door