Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Nieuwe voorzitter Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd

Petra Oden is auteur van het boek 'Help, wij hebben dementie' waarin zij een indringende beschrijving geeft van wat het betekent als je partner dementie krijgt op jonge leeftijd. Tevens is zij algemeen bestuurslid van de Alzheimer afdelingen Drenthe en Groningen. Petra is onlangs benoemd tot voorzitter van het Kenniscentrum.

Het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd maakt zich sterk voor excellente zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie. Zorgprofessionals werkzaam bij organisaties uit heel Nederland zijn bij hen aangesloten. Deze professionals helpen jonge mensen met dementie om te gaan met alle ingrijpende veranderingen. Het is belangrijk dat zorgprofessionals dat zo goed mogelijk kunnen doen. Daarom bevordert het Kenniscentrum kwaliteit van zorg en deskundigheid.

Het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd komt ook op voor de belangen van jonge mensen met dementie en hun naasten. Om te begrijpen wat goede zorg is, is het belangrijk om te luisteren naar de mensen die zorg nodig hebben én naar de mensen die hen het beste kennen.

Het Kenniscentrum is ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en stimuleert dat waardevolle kennis uit onderzoek vertaald wordt naar praktische en heldere informatie, op zo’n manier dat de zorg en ondersteuning echt verbetert.