Notaris & Dementie krijgt certificaat 'Dementievriendelijk'

De notarissen die betrokken zijn bij Notaris & Dementie ontvingen dinsdag 15 november tijdens een drukbezocht Mini-Symposium Palliatieve Zorg van het Netwerk Dementie Drenthe in ‘De Voorhof’ te Westerbork het certificaat ‘Dementievriendelijk’.

Het certificaat werd uitgereikt door Frans van Dorst ( voorzitter Alzheimer Drenthe) en Els van der Veen ( coördinatrice Netwerk Dementie Drenthe).

Het samenwerkingsverband Notaris & Dementie is zes jaar geleden vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid opgericht door het Notariskantoor Varekamp uit Dwingeloo in samenwerking met Notariskantoor Velema/Rijks uit Roden en Kuipers/Bazuin Notariaat in Groningen. Het regionale samenwerkingsverband is al jaren actief op het gebied van informatievoorziening over de juridische gevolgen van dementie. Zij hebben een jarenlange ervaring in het helpen bij het vinden van oplossingen bij dementie. Daarnaast hebben zij hun notariskantoren zo ingericht dat zij goed kunnen inspelen op de door dementie veranderde belevingswereld en de vraagstukken die dementie met zich meebrengt. Het samenwerkingsverband is ook actief bij Alzheimer Cafés, geeft lezingen en is aanwezig met informatie op informatiemarkten over kwetsbare ouderen en dementie.

Berit Mulder sprak namens de notarissen Annet Varekamp, Berd Bazuin en Bert Rijks haar oprechte dank uit voor deze erkenning en gaf aan dat het nog meer stimuleert om na te blijven denken hoe ook de juridische zorg rondom de kwetsbare ouderen zo prettig en zorgvuldig mogelijk geregeld kan worden.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door