Odensehuis Assen- Opening vrijdag 6 oktober

In de Maasstee in de Asser wijk Pittelo opent op vrijdag 6 oktober inloophuis en ontmoetingshuis Odensehuis haar deuren.

Het Odensehuis is een inloophuis en een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en andere vormen van geheugenverlies en hun naasten. Het Odensehuis is ooit ontstaan in de Deense stad Odense en in Nederland zijn er inmiddels meerdere locaties.

Ondersteunen

In het Odensehuis kan men binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een praatje, informatie of voor een activiteit. Een diagnose of indicatie is niet nodig. In het  Odensehuis draait het om elkaar te ondersteunen, samen dingen te ondernemen en vooral om het plezier hebben met elkaar.

Deze aanpak, zo heeft onderzoek uitgewezen, vertraagt het dementieproces zodat bijvoorbeeld opname in een tehuis kan worden uitgesteld.

Het Odensehuis is er dus nadrukkelijk ook voor de naasten. Als naaste van iemand met dementie is men van harte welkom om een kopje koffie te drinken,  mee te doen aan de activiteiten of te blijven lunchen. Bezoekers kunnen informatie krijgen en/of ervaringen uitwisselen.

Stress verminderen

Bij het Odensehuis is alles voornamelijk gericht op het verminderen van stress door bijvoorbeeld muziek te maken of muziek te luisteren, wandelen, fietsen, film kijken of door klusjes te doen bij een kinderboerderij.

Het Odensehuis is vanaf de opening op maandag en woensdag tot en met de zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Voor meer informatie: www.odensehuisassen.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door