Onvergetelijk Drents Museum

Onvergetelijk Drents Museum

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Iedere derde vrijdag van de maand gaan deelnemers in een ontspannen en positieve sfeer met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. Door ‘samen te kijken’ krijgen zij de mogelijkheid om verhalen, ervaringen, zienswijzen en gevoelens met elkaar te delen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden. Het Drents Museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Deelnemen

Het programma Onvergetelijk Drents Museum heeft maandelijks een ander thema en wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.

Data: iedere derde vrijdag van de maand

21 oktober, 18 november en 16 december 2016.

Tijd: 14.30 - 16.00 uur

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen

Prijs: € 8,50 per persoon, inclusief museumentree

Opgave: reserveren is noodzakelijk via boekingen@drentsmuseum.nl of 0592 - 377 709

Op andere momenten is het programma te boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling. Dag en tijd worden uiteraard in overleg bepaald. De kosten zijn € 80,00 per groep van maximaal 10 deelnemers, inclusief museumentree. Vul hiervoor ons aanvraagformulier in en een van onze boekingsmedewerkers neemt snel contact met je op. Graag minimaal twee weken van te voren reserveren.

Reserveren

Wil je een rondleiding boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Wij raden je aan een rondleiding minimaal twee weken van tevoren te reserveren, want er is erg veel belangstelling voor onze rondleidingen. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.​

Samenwerking

Onvergetelijk Drents Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het Meet Me @ MoMAprogramma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van:  Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK . Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door: VUmc

Drents Museum
Brink 1, 9401 HS Assen
0592-377773

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door