Twee vacatures Alzheimer Cafe Meppel

 

Het Alzheimer Café Meppel zoekt voor versterking van haar enthousiaste team twee nieuwe vrijwilligers. Heb jij hart voor mensen met dementie? Spreekt het jou aan om de verschillende deelnemers van het Alzheimer Café Meppel met elkaar te verbinden?
Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen welke mensen met dementie en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden. De bijeenkomsten verlopen volgens een voorafgaand gemaakt wisselend programma. Er zal een inloop met een kopje koffie/thee zijn, gesprek met een deskundige, of presentatie, pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Alzheimer Café vindt 1x per maand plaats, op de derde woensdag van de maand.

Wij zoeken;
- een gespreksleider voor de cafés op de woensdagavond
- een vrijwilliger voor de communicatie en PR

  • Gespreksleider Alzheimer Café Meppel

Als gespreksleider bij het Alzheimer Café ben je het aanspreekpunt van het Alzheimer Café van de woensdagavond. Als gespreksleider in het Alzheimer Café draag je samen met het team van bevlogen vrijwilligers, de coördinator en professionals uit het Meppelse regionale werkveld zorg voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Vanuit Alzheimer Nederland bestaat de mogelijkheid om een gespreksleiderstraining te volgen.  Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per maand voor zowel de voorbereidende werkzaamheden en 10 Alzheimer Café avonden per jaar..

  • Vrijwilliger Communicatie en PR voor het Alzheimer café

Als Alzheimer Café Communicatie en PR-vrijwilliger zorg je ervoor dat de activiteiten van jouw café volop onder de aandacht komen in onze regio. Dit doe je via onze eigen on- en offlinekanalen, maar ook via de lokale pers. Je weet precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. Jij vult de nieuwsbrief voor de bezoekers van het Alzheimer Café met interessante content. Je onderhoudt ook goede contacten met lokale en regionale journalisten. Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 2 - 4 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Kennis heeft van de diverse online communicatiemiddelen ? 
  • Kennis heeft van PR ? 
  • Weet hoe je social media het best kunt inzetten? 
  • Creatief is met beeld en taal? 

Dan komen we graag met je in contact

Wil je graag meer informatie en nader kennismaken neem dan contact op met ons. Anneke Zonneveld coördinator van het Alzheimer café 06-14925636 of
Henk Timmer Sociaal werker bij Welzijn MensenWerk; 06-30444274
Je kunt reageren op de vacatures via email  
h.timmer@welzijnmw.nl

 

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door