Vacature regio coördinator Noordoost Nederland

Regio Coördinator Noordoost Nederland

 

Ben jij als verbindende netwerker op zoek naar werk met grote maatschappelijke impact?

En wil je:

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: Best Workplace 2020!
 • Onze vrijwilligers coördineren en motiveren doelstellingen te behalen?
 • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een toekomst zonder dementie.

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort is onze thuisbasis. Daar werken we met zo’n 100 bevlogen medewerkers, samen met vele duizenden vrijwilligers verdeeld over het land.

Het Team

Je wordt deel van het team Regionale Hulp. We vormen een hecht team bestaande uit acht personen die verspreid over het land wonen en werken. Samen zorgen we ervoor dat onze vrijwilligers in het hele land hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. We communiceren open en zijn niet bang om met elkaar te sparren en feedback te geven. Hierin vullen we elkaar goed aan.

Jouw Rol

Onze vrijwilligers zijn van enorm belang voor ons! Als regio coördinator Noordoost ben je de spil tussen Alzheimer Nederland en de regionale vrijwilligersorganisatie. De regio Noordoost omvat Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en een deel van Gelderland en bestaat uit zeven afdelingen met zo’n  700 vrijwilligers.

Elke afdeling heeft  een eigen bestuur dat binnen de kaders van de landelijke organisatie heel zelfstandig werkt.  Jij zorgt ervoor dat ze goed op elkaar afgestemd zijn. Dat doe je enerzijds door het beleid en de strategie van Alzheimer Nederland te vertalen naar concrete doelstellingen. En anderzijds door te ondersteunen, faciliteren, coachen, trainen en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven.

Als verbindende schakel woon je diverse bijeenkomsten, zoals bestuursvergaderingen bij. Deze vinden vaak in de avonden plaats. Dat betekent dat je met enige regelmaat ook ’s avonds aan het werk bent. Maar de volgende ochtend neem je uiteraard gewoon lekker vrij!

Als bedreven netwerker weet jij, samen met de afdelingen, een goed regionaal netwerk te bouwen én te onderhouden. Je netwerk bestaat uit zowel vrijwilligers als gemeenten en andere relevante organisaties. Zoals bijvoorbeeld de ouderenbonden in jouw regio, waarmee je nauw samenwerkt bij onder andere de organisatie van alzheimer-cafés, maar ook nieuwe(re) vormen van dienstverlening.

Je stimuleert en faciliteert vrijwilligers om hun kennis en deskundigheid te vergroten. Dit doe je door te zorgen dat er interregionaal kennis, ervaringen en strategieën wordt  uitgewisseld. Ook zorg je ervoor dat vrijwilligers de middelen krijgen die ze nodig hebben. Een bezoek in de avond aan een regionaal alzheimercafé of een bijeenkomst om vrijwilligers te trainen behoort tot de mogelijkheden.

Tenslotte zorg je er samen met de afdelingsbesturen voor dat meer vrijwilligers zich binden, waardoor we ook in de toekomst onze doelen kunnen blijven behalen.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wij zelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen. Daarmee hebben we in 2020 de award voor Best Workplace gewonnen!

En verder:

 • Een contract voor een jaar, voor 32 uur, met uitzicht op een vast contract. 
 • Een goed salaris tussen de € 2.900,- en maximaal € 4.350,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • 25 vakantiedagen, met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen.
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Eens per week ben je op kantoor in Amersfoort. De rest van de week werk je vanuit huis en reis je binnen jouw regio.

Dus ben jij iemand die:

 • Een echte netwerker is
 • Stevige ervaring heeft in het coachen en enthousiasmeren van vrijwilligers
 • Kan denken én schakelen op HBO niveau.
 • Stevig in z’n schoenen staat
 • Kennis van de problematiek van mensen met dementie en hun naasten
 • Een verbindende teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden
 • Bereid om op onregelmatige tijden (ook avonden) te werken

Dan gaan we heel graag met je in gesprek.

Wat kun je van ons verwachten?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar Ievonne van Limpt via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom sowieso twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. Solliciteren kan tot 10 januari 2022. De 1e gesprekken vinden plaats op dinsdag 18 januari. Ga je door naar de 2e ronde, dan vinden de gesprekken plaats op maandag 24 januari. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen. De baan gaat in per 1 april 2022.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel of mail dan je toekomstig leidinggevende Sandra Conijn. Je kunt haar bereiken via s.conijn@alzheimer-nederland.nl of via 06-52316518. In verband met de kerstvakantie kan het soms iets langer duren voordat je reactie van ons ontvangt. 

 

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door