AC Almere 4 februari 2019 Kun je problemen met gedrag voorkomen?’

Maandag 4 februari 2019


Kun je problemen met gedrag voorkomen?’  

Dementie kan ervoor zorgen dat iemands gedrag gaat veranderen. Dat kan door de partner, familie en vrienden als problematisch worden ervaren. Wat kun je doen om dat te voorkomen? 

Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer café in Almere is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden. Iedere bijeenkomst begint met een interview met een (ervaring )deskundige. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en met elkaar te praten.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in
Restaurant De Ziel (bij woonzorgcentrum De Archipel)
Poëziestraat 166, 1321 HT Almere

De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om ongeveer 21:30 uur. De toegang is gratis.

Volgende bijeenkomsten vinden plaats op

Maandag 4 maart 2019

Afscheid en verlies

Wanneer dementie in je leven komt, verlies je veel van wat van betekenis voor je is. Dat is ook zo voor de familie van degene met dementie. Hoe geef je dat een plaats in je leven?

Maandag 1 april 2019
Bewegen is goed, ook bij dementie
Bewegen is goed voor geest en lichaam horen we via televisie en kranten. Maar wat heb je aan die wetenschap, wanneer je dementie hebt?

Maandag 6 mei 2019
Hoe kom je aan hulp en ondersteuning? 
Leven met dementie is zwaar voor de persoon zelf, maar ook voor de naasten. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in Almere?

Maandag 3 juni 2019
Uw vragen komen aan bod
Praten over de zorgen die je hebt kan helpen. Op deze avond wordt ingegaan op alle vragen die u bezig houden

Deze activiteit maakt deel uit van