Alzheimer Café werkgroep vrijwilliger

Secretaris Alzheimer Trefpunt Emmeloord

Alzheimer Trefpunt Emmeloord Werkgroep Vrijwilliger

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Flevoland. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

 

Jouw rol

Het Alzheimer Trefpunt is een plek waar mensen met dementie en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten bieden naast informatie over leven met dementie ook gezelligheid en sociaal contact. Als werkgroep lid verzorg je de inhoudelijke voorbereiding van het Alzheimer Trefpunt. Door het bijwonen van de Alzheimer Trefpunt avonden signaleer jij waar de vragen van bezoekers liggen. Na afloop wordt bekeken welke vragen en onderwerpen interessant zijn voor één van de volgende Alzheimer Trefpunt. Een werkgroep komt ca. 4 keer per jaar bij elkaar om het jaarprogramma in grove lijnen uit te werken. Daarnaast woon je 10 – 12 café avonden per jaar bij á 4 uur per avond. 

 

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Trefpunt een warm hart toedraagt?
  • Persoonlijke of professionele ervaring heeft met dementie?
  • De behoefte van mensen kan signaleren en oppakken?
  • Open, communicatief sterk en sociaal vaardig is?

 

We komen graag met je in contact 

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/flevoland  Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!  https://www.alzheimer-nederland.nl/vrijwilligerswerk/carriere#test Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar Andre v/d Velde, Bestuurslid Alzheimer Cafés afdeling Flevoland a.vandervelde@alzheimervrijwilligers.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van